Vaccineren, wel of niet ?

Een goed inleidend uitgebreid artikel over:  vaccineren wel of niet kunt u hier downloaden.

Het komt wel eens voor dat mensen denken dat vaccineren hetzelfde is als homeopathie. Dit is echter niet het geval. Bij vaccinatie worden verzwakte of dode ziekteverwekkers, samen met een scala aan (schadelijke) stoffen ingespoten in een gezond persoon. Deze persoon maakt antistoffen aan en is voor een bepaalde tijd immuun voor een bepaalde aandoening. Het nadeel is dat de algehele (humorale-) afweer er niet beter op wordt.

In de homeopathie wordt een middel voorgeschreven aan een ziek persoon. Daarnaast is het een gelijkend (en dus niet hetzelfde) middel en niet exact het middel dat de ziekte heeft veroorzaakt. Een homeopathisch middel bevordert daarnaast juist de afweer.Persoonlijk ben ik niet 100% tegen vaccinatie. Wel ben ik van mening dat wij ons moeten afvragen of we ons tegen alle ziekten willen vaccineren en dat vooral ouders van eerlijke informatie dienen te worden voorzien. Ziekten, met name kinderziekten, hebben een belangrijke functie in de ontwikkeling.

Daarnaast kwamen veel complicaties bij kinderziekten voor in een tijd dat veel kinderen ondervoed waren. Ook is een ziekte lang niet altijd fataal of geeft deze ernstige complicaties (polio geeft meestal geen verlamming maar tetanus kan in veel gevallen wel een ernstig verloop hebben). We moeten ons ook afvragen of we kinderen willen blootstellen aan meerdere vaccins tegelijk (vaak 4 of meer ziekten in 1 vaccinatie). Vaccins bevatten veel hulpstoffen welke schadelijk kunnen zijn.Ziekten als de mazelen en kinkhoest zijn goed te behandelen met homeopathische geneesmiddelen mits deskundig toegepast. Echter, de mazelen kent een zeldzame dodelijke complicatie. Vaccineren geeft ook complicaties en steeds meer tekens wijzen er op dat het de gezondheid generatie op generatie aan kan tasten. De moeilijke vraag is dan ook of wij iedereen moeten vaccineren om zeldzame complicaties te voorkomen.

Vaccineren blijft dus een keuze van een persoon zelf of van diens ouders. In Nederland nog steeds een vrije keuze. Het is de bedoeling van deze website niet om u te weerhouden zich, of uw kind, te laten vaccineren. Echter, niet iedereen kent het hele verhaal omtrent vaccineren. Persoonlijk heb ik een aantal opmerkelijke genezingen gezien puur en alleen door het ontstoren van een vaccinatie.

Dr. Jean Elmiger stelt in zijn boekn “La medecine retrouvee”:

  • – Er wordt te vroeg gevaccineerd (kinderen al met 2 maanden)
  • – Er worden te veel vaccinaties tegelijk toegediend
  • – Er wordt te vaak gevaccineerd
  • – Er wordt gebruik gemaakt van op dierlijke eiwitten gekweekte vaccins, die bovendien verschillende chemische toevoegingen bevatten en die allergien kunnen veroorzaken

Voor meer informatie zie ook informatie en brochures.

Post Vaccinaal Syndroom (PVS)
Diagnose en behandeling van het Post Vaccinaal Syndroom 
Preventieve begeleiding bij vaccinatie
Informatie en brochures

  

Het is niet toegestaan om delen of gedeelten van deze website te downloaden, verveelvoudigen en/of openbaar te maken op welke wijze dan ook zonder schriftelijke toestemming van www.homeopathieroermond.nl