Casus 101896, Sinus pilonidalis (fistel) (3)

Jongedame 16 jaar met steeds terugkerende sinus pilonidalis (haarnestcyste ofwel fistel in de bilnaad). Chirurgische ingreep gehad maar de fistel keert steeds weer terug. Na vele antibioticakuren was ze het moe en kwam voor behandeling. Ze had ook veel last van puistjes, had ziekte van Pfeiffer gehad, tonsillectomie, hooikoorts en witte vlekjes op de nagel.

Na EAV meting was er mogelijk een hoge belasting van afvalstoffen in het bindweefsel, uitscheidingsorganen leken overbelast. Ze kreeg een algemeen homeopathisch middel, een bloedzuiverende tinctuur en levertraan gecombineerd met l-glutamine en een celzout. Hierna produceerde de fistel eerst aanzienlijk meer afscheiding waarna deze rustiger werd en voor enkele maanden ook rustig bleef. In de examentijd werd de fistel weer wat onrustiger (vanwege stress), daarvoor ontving zij nog een dosis van een homeopathisch middel. Hierna bleef de fistel dicht, pijnloos en rustig. Ook de hooikoorts was voor 70% afgenomen en de puistjes verminderden ook.

Inmiddels heb ik veel mensen met een sinus pilonidalis kunnen helpen, niet iedereen heeft dezelfde middelen nodig en uit voorzorg voor zelfexperimenten benoem ik deze middelen niet. Het is een feit dat voor veel van deze patiënten geen operatie of antibiotica meet nodig was en de fistel geheel of grotendeels verdween. Sommige patiënten hadden zelfs 3 maal een operatie gehad aan de fistel. Behandeling van dit soort fistels is niet moeilijk op alternatief gebied (op enkele uitzonderingen na).

   

Het is niet toegestaan om delen of gedeelten van deze website te downloaden, verveelvoudigen en/of openbaar te maken op welke wijze dan ook zonder schriftelijke toestemming van www.homeopathieroermond.nl