Wat is EAV Voll

Met electro acupunctuur volgens Voll (EAV), is het mogelijk een analyse te maken over de werking van bepaalde organen of orgaan systemen. Mogelijke allergieën, vaccinatiebelasting, blootstelling aan giftige stoffen en andere oorzaken van ziekten zoals bijvoorbeeld bacteriën en virussen worden gemeten. Eenvoudig gezegd komt het er op neer dat, bij een patiënt met een bepaalde klacht, een oorzaak kan worden gezocht die effectief wordt bestreden zodat een aandoening echt geneest. Voorbeelden zijn: reumaklachten na een doorgemaakte keelontsteking; klachten na vaccinaties; allergie voor bepaalde voedingsstoffen; buikklachten door candida albicans infectie; klachten door langdurige blootstelling aan giftige stoffen (pesticiden, verfoplosmiddelen), klachten na M. Pfeiffer / Lyme enzovoorts. Hieronder een uiteenzetting over de EAV.

EAV is de afkorting voor Electro Acupunctuur naar Voll.  Het is een diagnostische vorm van acupunctuur. Ze is gebaseerd op de klassieke acupunctuur, de naaldacupunctuur. Deze klassieke acupunctuur is via Frankrijk in de 18e eeuw naar Europa gekomen. De Franse arts Dr. De La Fuye maakte reeds in het begin van de jaren 50 een apparaat om de acupunctuurpunten te vinden. De huid heeft op de plaats van een acupunctuurpunt ongeveer 10% minder weerstand. Het principe berust op het feit dat acupunctuurpunten een bepaalde elektrische weerstand hebben, welke (op de huid) meetbaar is. Zodra er sprake is van ziekte, verandert deze huidweerstand op de, bij dat zieke orgaan behorende, meetpunten.

In 1953 ontdekte de Duitse arts Dr. Schmidt dat pathologisch veranderde organen een overeenkomstige verandering in het betreffende acupunctuurpunt deed ontstaan. Hij bracht het nu zo bekende begrip “Zeigerabfall” naar voren. In datzelfde jaar begon Dr. Reinhard Voll, in 1909 in Berlijn geboren, zijn onderzoek naar acupunctuur. Hij ontwikkelde in samenwerking met Ing. Werner een apparaat, KUF Diatherapunkteur, dat in 1955 voor het eerst in de openbaarheid werd gebracht. Met dit apparaat kon men meten en behandelen. Dr. Voll heeft door zijn intensieve onderzoeken een systematische diagnose- en therapiemethode gevonden, die nu zijn naam draagt

Hetgeen besproken of bekeken is dient u niet als diagnose te beoordelen maar als indicatie voor verder onderzoek bij uw (huis-)arts of specialist. Paul Stollman stelt geen diagnose. De methoden kunnen echter een waardevolle aanvulling zijn voor het doen van verder gericht onderzoek via uw arts of specialist. Met deze methoden is niet alles “te zien zijn” dus wordt verder onderzoek via uw arts of specialist aangeraden in het bijzonder als klachten aanhouden.

Belangrijke indicatiegebieden zijn o.a.:

  • Chronische vermoeidheid
  • Allergieen en voedselintoleranties
  • Huidaandoeningen
  • Amalgaanproblematiek
  • Voortdurend zieke kinderen (malaise, koorts, achterblijven in ontwikkeling)
  • Chronische ontstekingen
  • Chronische en onbegrepen klachten

Foto geplaatst met toestemming www.kindling.nl

Diagnose d.m.v. EAV

De metingen geschieden o.a. aan bepaalde punten aan handen en voeten. Met behulp van een meetstift (soort ballpoint) wordt de elektrische (zwakstroom) weerstand van zo’n acupunctuurpunt bepaald. De meting is volkomen pijnloos. Er worden geen naalden gebruikt.

EAV volgens Voll homeopathieroermond.nl

EAV in deze praktijk

In vrijwel alle gevallen zal bij een consult gebruik worden gemaakt van EAV (electro-acupunctuur volgens Voll). In deze praktijk wordt daarbij gebruik gemaakt van een computergestuurd programma waarbij een aantal geselecteerde meetpunten worden gemeten. De meetwaarden worden tijdens de meting via het programma op het beeldscherm zichtbaar.

EAV praktijk P. Stollman

Ten behoeve van de diagnose worden 120 punten door het expertsysteem gelezen en geanalyseerd. Een volledige grafiek geeft vervolgens inzicht in de totale meting. Een belangrijk onderdeel is de medicamententest. Hierbij wordt gekeken of een orgaan of orgaansysteem (dat is aangedaan) ook daadwerkelijk reageert op een bepaald medicament. Er bestaat de keuze uit 20.000 middelen. Een andere mogelijkheid is het uittesten van overgevoeligheden / allergieën.

Praktijk P. Stollman

Therapieën & diagnosemethoden

   

Het is niet toegestaan om delen of gedeelten van deze website te downloaden, verveelvoudigen en/of openbaar te maken op welke wijze dan ook zonder schriftelijke toestemming van www.homeopathieroermond.nl