Casus 101998, Sinus pilonidalis (fistel) (4)

Meneer met een recidiverende sinus pilonidalis (fistel). Hier beneden een mail welke gepubliceerd mocht worden:

Sinds 2006 heb ik last van een sinus pilonidalis, waaraan ik inmiddels 3 keer geopereerd ben (in 2007 en 2 keer in 2009). Eigenlijk is de wond nooit goed dicht geweest en heb ik er altijd pijn aan gehad, daarnaast is het natuurlijk ook gewoon vies. Fietsen, wandelen en dergelijke, maar ook lang zitten waren echt een probleem. De laatste operatie in 2009 bleek uiteindelijk ook niet afdoende, ondanks dat er een wond van zo’n 14 cm was achtergelaten. Ook een second opinion in een ander ziekenhuis liep op niets uit (“gewoon nog een keer proberen en dan nog wat verder snijden”), ook via internet kon ik geen alternatieve behandelmethode vinden.

Totdat ik terechtkwam op de website van een klassiek homeopaat in Roermond (www.homeopathieroermond.nl). Ik was wat sceptisch maar heb toch besloten om contact te leggen aangezien Paul Stollman aangaf via zijn website meerdere malen met succes een sinus pilonidalis behandeld te hebben). De eerste afspraak heeft hij mij doorgemeten via de electro-acupunctuur-methode en hebben we een uitgebreid gesprek gehad over de situatie. Ik had eindelijk het gevoel dat iemand eens echt luisterde en ook verbanden legde die een arts niet direct legt omdat hij zich alleen maar focust op het ene specifieke probleem waar je voor komt.

Ik heb een aantal medicijnen voorgeschreven gekregen, homeopathische middelen zoals xxx (vanwege wetgeving mogen wij het middel niet meer noemen) en dergelijke. De bedoeling was om het stukje haar of wat dan ook wat ergens in mijn lichaam de problemen veroorzaakt eruit te werken, net zoals een splinter uit je vinger kan zweren. De eerste twee weken merkte ik dat er veel meer rommel uit de wond kwam, daarna ging de wond zich sluiten. Een week later ging deze nog even open om wat rommel af te voeren (wel veel minder) en daarna is het weer dichtgegaan.

Ik ben inmiddels een paar maanden verder en het ziet er prachtig uit, de wond is heel mooi genezen en ik heb nergens geen last meer van. Ik ben er echt dolblij mee, fietsen, wandelen en lang zitten gaat weer goed en ik ben van een heleboel smerigheid af. Graag deel ik dit met jullie, omdat het mijn ervaring is dat je dit via het reguliere circuit niet zult horen (het is nu eenmaal haat en nijd tussen reguliere artsen en homeopathen). Ik weet ook wel dat er veel kaf tussen het koren zit, maar Paul Stollman is een klassiek homeopaat die alle diploma’s heeft en ook in de reguliere medische wereld gewerkt heeft. Altijd de moeite waard dus als je last hebt van een sinus pilonidalis om eens contact op te nemen. Besluit je je te laten behandelen dan doet dit geen pijn en is het alleen een kwestie van een aantal pillen slikken. Baat het niet dat schaadt het niet! Succes is natuurlijk nooit gegarandeerd, maar als ik dit eerder geweten had had ik me 4 ellendige jaren kunnen besparen.

Met vriendelijke groet,

A van W

   

Het is niet toegestaan om delen of gedeelten van deze website te downloaden, verveelvoudigen en/of openbaar te maken op welke wijze dan ook zonder schriftelijke toestemming van www.homeopathieroermond.nl