Casus 20111070, Berg & eczeem baby (2)

Meisje van 6 maanden met eczeem waarbij veel jeuk vooral ’s nachts. Bloedonderzoek gaf geen melkallergie aan maar hier nagemeten in de praktijk (d.m.v. EAV) bleek dat wel. Geitenmelk bleek geen alternatief, een speciale hypoallergene voeding wel. Opgemerkt dient te worden dat ook de gegeven homeopathische middelen hun steentje bij hebben gedragen om het eczeem onder controle te krijgen.

Verslag moeder:

Wat bij ons dochtertje na drie maanden borstvoeding te hebben gegeven, begon met een onschuldig plekje op de knie en af en toe wat krabben, breidde zich uit in eczeem en vreselijke jeuk. Ze was inmiddels zes maanden oud.
De jeuk was niet te harden. Bij navraag op het consultatiebureau of het niet een koemelkallergie kon zijn, kregen we te horen dat dit niet zo was want ze groeide goed en spuugde niet.

Hierna hebben we toch op eigen initiatief bloed laten prikken maar die bleek negatief voor koemelk. Na alles te hebben geprobeerd (kinderarts, huidarts, smeren hormoonzalf en alle zalven die
misschien de jeuk zouden kunnen verminderen enz.), zijn we bij homeopaat Paul Stollman terecht gekomen.

Hij vertelde ons bij meting middels elektroacupunctuur dat ze wel een koemelkallergie had en stelde voor geitenmelk te proberen. Helaas bracht dit ook geen verbetering. Bij het vervolgconsult dacht Paul Stollman dat ze ook voor de eiwitten in de geitenmelk allergisch was. Hij stelde voor om via de dietiste Nutramigen (speciale voeding) aan te vragen. Dit hebben we gedaan. Binnen veertien dagen zagen we al resultaat, hoefden we geen hormoonzalf te gebruiken (waar we zelf ook een slecht gevoel bij hadden) en sliep ze ’s nachts weer. Ze had een betere eetlust, sterkere nagels, de berg op haar hoofdje was bijna verdwenen en ze had een babyzacht huidje.

Na zes weken was ook de jeuk overdag helemaal weg. Dankzij Paul Stollman was zij weer klachtenvrij en konden we na drie vreselijke maanden weer genieten van ons dochtertje.

Onze dank gaat uit naar Paul.

   

Het is niet toegestaan om delen of gedeelten van deze website te downloaden, verveelvoudigen en/of openbaar te maken op welke wijze dan ook zonder schriftelijke toestemming van www.homeopathieroermond.nl