Casus 20121953, Netelroos / eczeem

Behandelverslag geschreven door een moeder:

In de zomer van 2011 kreeg onze dochter (toen 11 jaar)last van huiduitslag. Deze uitslag bracht ook ontzettende jeuk met zich mee. Wij zijn met deze klachten naar de huisarts gegaan. Daar bleek dat het ging om galbulten die het gevolg waren van een allergische reactie op iets. Dit iets werd ons verteld was echter moeilijk te achterhalen.

 

Ze konden hier wel duizend testjes op los laten en dan nog zou het moeilijk zijn om te achterhalen waar haar huid zo heftig op reageerde. We hebben wel bloed laten prikken in het ziekenhuis om te kijken of het ging om een voedselallergie. Dit bleek niet zo te zijn. We kregen pillen mee en hier werd de uitslag en dus ook de jeuk mee onderdrukt. In eerste instantie verdween de huidsuitslag met deze pillen na 3 weken. In de winter van 2011 kwamen de galbulten en de enorme jeuk weer terug.

 

We hebben opnieuw een afspraak gemaakt bij de huisarts. De huisarts schreef opnieuw medicijnen voor en gaf aan dat het best mogelijk was dat onze dochter van 12 jaar altijd deze pillen moest slikken. Wij moesten het zien als iemand die last heeft van hooikooorts en hiervoor ook pillen moet slikken om de allergie te onderdrukken. Dit zagen wij echter niet zitten. Wij wilden de oorzaak van de uitslag achterhalen en hadden geen zin om onze dochter met grote regelmaat pillen te laten slikken, zonder te weten waar ze allergisch op reageert. Maar omdat we nog geen alternatief hadden hebben wij haar toch de pillen laten slikken. Maar de galbulten verdwenen niet, zelfs niet na 3 weken de pillen te hebben geslikt. Haar hele lichaam zat onder de uitslag en dit bracht een enorme jeuk met zich mee. Nu is het voor een 11 jarige meid al erg vervelend om onder de uitslag te zitten. Maar de jeuk was gekmakend.

 

Het spreekt voor zich dat dit invloed had op haar hele welbevinden. Wij zijn nog doorverwezen naar het ziekenhuis, maar ook de dermatoloog bevestigde dat het ging om galbulten en dat het heel moeilijk te achterhalen is waar de allergische reactie vandaan komt. Via mijn ouders zijn wij bij Paul Stollman terecht gekomen. Inmiddels wisten we via huisarts dat onze dochter niet allergisch is maar intolerant voor bepaalde stoffen. Een allergie is aan te tonen via bloedonderzoek. Intollerantie echter niet, dit is een reactie vanuit het zenuwstelsel. Paul heeft deze intolerantie voor verse appels, tomaten en noten ook aangetoond via zijn meetapparatuur.

 

Deze meetapparatuur wees ook uit dat haar lever moeite had om de afvalstoffen uit haar lichaam te verwijderen. Hiervoor heeft zij homeopatische middelen gekregen. Tijdens de vervolgafspraak bleek dat haar lever al veel meer in balans was. Afgelopen zomer kreeg ze op vakantie na het eten van satésaus (pinda’s) weer last van galbulten. Wij hadden van Paul homeopatische korreltjes meegekregen. Mochten de galbulten weer opkomen, moest ze 3 van deze homeopatische korrels innemen.

 

Waren de galbulten na een uur nog niet weg, moest ze nog 3 korrels innem en. Dit heeft ze toen gedaan en de galbulten waren verdwenen. De medicijnen van de huisarts hadden dit resultaat na 3 weken pillen slikken nog nooit bereikt. In tegenstelling tot de huisarts heeft Paul dus wel aan kunnen tonen, waarvoor onze dochter allergisch/intolerant is. Nu we weten welke producten deze huiduitslag veroorzaken, kunnen wij hier in de dagelijkse voeding rekening mee houden.

 

Dankzij Paul heeft ze dan ook geen last meer gehad van huiduitslag en die vervelende, gekmakende jeuk. Dit is uiteraard een enorme opluchting voor haar, maar ook voor ons. Doordat Paul aan heeft kunnen tonen voor welke produkten zij intolerant is, hoeft zij ook niet meer onnodig pillen te slikken. Paul bedankt! Wij kunnen niet begrijpen dat huisartsen niet beter samenwerken met homeopaten. Waar de kennis en kunde van de huisarts stopt, gaat de homeopaat verder.

 

En ook nog op geheel natuurlijke wijze. Jammer dat dit niet door de wetenschap erkend wordt. Wij hebben er in ieder geval enorm veel baa t bij gehad en kunnen iedereen aanraden om bij Paul raad en advies te vragen.

 

Irma B.

  

Het is niet toegestaan om delen of gedeelten van deze website te downloaden, verveelvoudigen en/of openbaar te maken op welke wijze dan ook zonder schriftelijke toestemming van www.homeopathieroermond.nl