Casus 80170, Chronische reactieve arthritis

Enquete behanderverslag 9 maart 2008

Betrof behandeling van een jongeman van 16 jaar met een chronische reactieve artritisch van de linker knie.


Wat is de diagnose of naam van uw aandoening waarvoor u in behandeling kwam:
Reactieve chronische arthritis. Uit het niets kan mijn knie zich zomaar vullen met vocht. Ik heb alle voorgaande keren m.b.v. een spuit dit vocht laten wegzuigen en daarna spoten ze er medicijnen in. Hierdoor werd het probleem alleen op korte termijn verholpen, maar de aandoening keerde wel steeds terug. (opm.: deze pat. leed sinds zijn prille jeugd aan deze aandoening welke een auto-immuunreactie is)

Welke behandeling/therapieën heeft u eerder gehad voor deze aandoening:
– behandeling van reumatoloog, medicatie: corticosteroïden
– ontstekingsremmers

Wat was het effect van eerdere alternatieve geneeskundige therapieën:
Dit is de eerste alternatieve therapie

Wat was het effect van eerdere reguliere geneeskundige behandelingen:
Door het vocht weg te zuigen en de corticosteroïden in de knie te spuiten, ging het een tijdje goed maar de aandoening bleef wel terugkomen.

Welk effect heeft u gehad na behandeling (in deze praktijk):
Knie werd steeds een beetje dunner. Dankzij deze therapie ben ik er achter gekomen wat de waarschijnlijke oorzaak is van het dik worden van mijn knie. Er zit nu nog maar een beetje vocht in de knie, maar daar heb ik zelf weinig last van. Alleen bij ver buigen van de knie.

Kunt u in % aangeven hoeveel % uw klachten verbeterd zijn na behandeling:
70%

Indien positief resultaat: Bent u van mening dat dit resultaat bereikt is door behandeling in deze praktijk waar alternatieve geneeswijzen worden toegepast:
Ja.  

Het is niet toegestaan om delen of gedeelten van deze website te downloaden, verveelvoudigen en/of openbaar te maken op welke wijze dan ook zonder schriftelijke toestemming van www.homeopathieroermond.nl