Lyme

Lyme is op dit moment een van de bedreigendste ziekten. Lyme wordt veroorzaakt door de Borrelia burgdorferi. Deze bacterie wordt weer overgebracht op de mens door een teek. Een tekenbeet kan ongemerkt plaatsvinden. Daarnaast zijn er nog enkele veroorzakers welke door teken overgebracht worden zoals bijvoorbeeld de Bacteria Ehrlichia en de Protozoa Babesia (waar onze trouwe viervoeters dodelijk ziek van kan worden).

Het verloop van de aandoening bij deze vormen is vrijwel identiek. Er zijn grote lijsten met symptomen veroorzaakt door Lyme. Vaak begint een infectie met een huiduitslag waarom een rode plek kan ontstaan maar dit gebeurt ook weer niet altijd. Lyme is een aandoening die een verregaande beperking in lichaamsfuncties kan geven, behandeling d.m.v. homeopathie is mogelijk, er bestaan speciale middelen welke op dit moment met succes gebruikt worden. De behandeling regulier bestaat meestal uit het toedienen van antibiotica, echter, ook na antibiotica kunnen klachten blijven onstaan welke alternatief behandelbaar zijn.  

Het is niet toegestaan om delen of gedeelten van deze website te downloaden, verveelvoudigen en/of openbaar te maken op welke wijze dan ook zonder schriftelijke toestemming van www.homeopathieroermond.nl